Saturday , 4 February 2023
Home Quiz Answers KBC Quiz Answers KBC Parimatch Quiz Answers Today – 18th December 2022
KBC Quiz Answers

KBC Parimatch Quiz Answers Today – 18th December 2022

KBC JUNIOr Quiz 1 11zon -

KBC PariMatch Quiz Answers Today 16th December. You can also play with KBC every day at 21:00 for a chance at the hotspot.KBC Pari Match quiz was recently added where participants can earn extra points each day.

After giving correct answers you can earn 1000 points, per correct answers you received 200 point. Follow our KBC Pari Match Quiz Answers blew.

There is also a KBC Pari Match Quiz where you can play daily to improve your score and climb the leaderboards. You can earn extra points by playing the KBC PariMatch News Quiz.

The new KBC Pari Match Quiz runs 24 hours a day. Play this quiz on the Sony LIV application and climb the leaderboards to win cash prizes or free products.

KBC Pari Match Quiz Answers Today. Complete quiz and earn extra points to climb the leaderboards. You can play KBC Pari Match Quiz in Hindi or English

How To Join KBC Pari Match Quiz


  • Tap the to download or update Sony Liv App
  • Open the app, log in to your account and look for the KBC quiz banner. Tap the
  • Pari Match Quiz option and play daily to add more points to your score. Earn 200 points for every
  • Correct answers, for a total of 1000 points per day.
  • Earn points and advance on the leaderboard to receive exciting prizes.
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 18th December 2022

Q1) The river Alakananda is originated from which of the following glaciers?
Answer: Satopanth Glacier
Q2) In which year Hockey was introduced in the Asian Games?
Answer: 1958
Q3) Where is the headquarters of Prasar Bharati?
Answer: New Delhi
Q4) Where is the famous ‘The Golden Temple’ located?
Answer: Amritsar
Q5) In which year was the first linguistic State formed?
Answer: 1953
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 17th December 2022

Q1) Which is the most abundant metal in the Earth’s crust?
Answer: Aluminium
Q2) The Jhamarkotra mines of Rajasthan are best known for which among the following minerals?
Answer: Rock Phosphate
Q3) How many number of Red Balls are in Snooker?
Answer: 15
Q4) Who among the following has built the Vijay Stambha (Tower of Victory) in Chittorgarh?
Answer: Rana Kumbha
Q5) How many parts Earth atmosphere has been divided?
Answer: 5
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 16th December 2022

Q1) In which country, did India win an Olympic gold medal in hockey for the first time?
Answer: Amsterdam
Q2) What is the filament of an electric bulb made of?
Answer: Tungsten
Q3) In which city is ‘World Health Organization’ headquarters located?
Answer: Geneva
Q4) Where is the oldest port in India located?
Answer: Kolkata
Q5) Which among the following articles defines the Money Bill?
Answer: Article 110
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 14th December 2022

Q1) On which planets, due to its clockwise (east to west) rotation on the axis, the Sun rises in the west and sets in the east?
Answer: Venus & Uranus
Q2) Which rocks are formed from the cooling and solidification of magma and lava?
Answer: Igneous
Q3) Who played the negative role in the movie ‘Gupt’?
Answer: Kajol
Q4) When is International Men’s Day celebrated?
Answer: 19th September
Q5) Since which of the following year ‘Winter Olympics’ are held?
Answer: 1924
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 13th December 2022

Q1) Which African country was the first ever to qualify for a World Cup?
Answer: Egypt
Q2) In which field is the ‘Pulitzer Prize’ awarded?
Answer: Journalism
Q3) Who was known as the ‘Grand Old Man of India’?
Answer: Dadabhai Naoroji
Q4) In 1942, which movement was launched by Mahatma Gandhi?
Answer: Quit India Movement
Q5) Tropic of Cancer passes through how many states in India?
Answer: 8
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 12th December 2022

Q1) Babur was the founder of which empire?
Answer: Mughal empire
Q2) The term ‘Slam’ is associated with which of the following sports?
Answer: Tennis
Q3) In which year was ‘Doordarshan’ founded in India?
Answer: 1959
Q4) Which of the following is India’s first Atomic research reactor?
Answer: Apsara
Q5) Who is the author of the book ‘The Diary of a Young Girl’?
Answer: Anne Frank
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 11th December 2022

Q1) Which Olympic Games are specially designed for the people with special disabilities?
Answer: Paralympic Games
Q2) ‘Nebular Hypothesis’ is a theory which is related to origin of the following?
Answer: Solar System
Q3) Indira Col makes the 3-point boundary between which of the following countries?
Answer: India, Pakistan, China
Q4) Which of the following is Tripura’s famous folk dance?
Answer: Hojagiri
Q5) Pakhala is a ____ dish
Answer: Odia
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 10th December 2022

Q1) In which year ISRO was established?
Answer: 1969
Q2) Golf player Vijay Singh belongs to which country?
Answer: Fiji
Q3) Kalaripayattu is a martial art performed in which of the following states?
Answer: Kerala
Q4) Complete the name of the latest movie starring Kajol, Salaam__.
Answer: Venky
Q5) In which year, was the Quit India Movement started?
Answer: 1942
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 9th December 2022

Q1) Ryder Cup is related with which sport?
Answer: Golf
Q2) The famous tourist place ‘Zanskar’ is located at which of the following state?
Answer: Ladakh
Q3) ‘Chilla’ is the famous food of which of the following states?
Answer: Chattisgarh
Q4) Shillong is the capital of which of the following state?
Answer: Meghalaya
Q5) India is situated in which Continent?
Answer: Asia
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 8th December 2022

Q1) Which gas is used as a fire extinguisher?
Answer: Carbon dioxide
Q2) Which eye defect arises due to slight elongation of eyeball?
Answer: Myopia
Q3) Ricky Ponting was the head coach of which IPL team in the year 2022?
Answer: Delhi Capitals
Q4) In which year was the Vande Mataram Scheme launched?
Answer: 2004
Q5) Who gave the slogan, “Inquilab Zindabad”?
Answer: Sir Mohammad Iqbal
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 7th December 2022

Q1) ‘Ace Against Odds’ is the autobiography of which sportsperson?
Answer: Sania Mirza
Q2) Which acid is released when an Ant bites?
Answer: Methanoic acid
Q3) Which hill station is also known as the ‘Lake District’ in India?
Answer: Nainital
Q4) Which of the following country is not a member of BRICS association?
Answer: Iceland
Q5) In which year did the Kyoto Protocol come into effect?
Answer: 2005
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 6th December 2022

Q1) Who wrote the epic poem ‘Padmavat’?
Answer: Malik Muhammad Jayasi
Q2) Which was the first state in India to implement Panchayati Raj?
Answer: Rajasthan
Q3) Who was the first Indian to win the Nobel Prize?
Answer: Rabindranath Tagore
Q4) What is the international boundary line between India and Pakistan called?
Answer: Radcliffe line
Q5) How many players are there in a water polo team?
Answer: 7

KBC Pari Match Quiz Answers Today – 5th December 2022

Q1) In which field is the Jnanpith Award given?
Answer: Literature
Q2) What is the name of the international boundary between India and China?
Answer: McMohan line
Q3) Where does Yamuna river originate from?
Answer: Yamunotri
Q4) How many players can play in the Volleyball?
Answer: 6
Q5) Who was known as ‘The Father of Indian Unrest’?
Answer: Bal Gangadhar Tilak
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 4th December 2022

Q1) The first railway line in India was laid in ___.
Answer: 1853
Q2) What is the outermost layer of atmosphere called?
Answer: Exosphere
Q3) Which of the following book was written by William Shakespeare?
Answer: Romeo and Juliet
Q4) Who was the first Indian woman to receive Bharat Ratna?
Answer: Smt. Indira Gandhi
Q5) After how many years are the ‘Olympic’ games organised?
Answer: 4 Years
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 3rd December 2022

Q1) In 1930, from where did Mahatma Gandhi start the civil disobedience movement?
Answer: Sabarmati
Q2) ‘Rovers cup’ is associated with which of the following sports?
Answer: Football
Q3) Which was the first bank to introduce ATM in India?
Answer: HSBC
Q4) What is considered as one of the first signs of Vitamin A deficiency?
Answer: Night Blindness
Q5) Who defined the law of gravitation?
Answer: Newton
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 2nd December 2022

Q1) Ranji Trophy is associated to which sports?
Answer: Cricket
Q2) Which was the first weekly newspaper in Marathi language?
Answer: Darpan
Q3) In year 2012, which act was enacted to protect children from sexual offences?
Answer: POCSO
Q4) Who authored the book Poverty and Un-British rule in India?
Answer: Dadabhai Naroroji
Q5) When was GSAT-11 launched in space?
Answer: 5th December 2018

KBC Pari Match Quiz Answers Today – 1st December 2022

Q1) In which year was ‘Project Crocodile’ started?
Answer: 1975
Q2) Which city is known as ‘The Eternal City’?
Answer: Rome
Q3) Which channel seperates Andaman & Nicobar Islands from each other?
Answer: 10 degree channel
Q4) Which article gives authority to the President of India to declare a Financial Emergency?
Answer: Answer: Article 360
Q5) When is the ‘World Environment Day’ celebrated?
Answer: 5 June
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 30th November 2022

Q1) The Fifa World Cup was held in which country in the year 2014?
Answer: Brazil
Q2) Malwa Plateau does not make a part of which of the following states?
Answer: Maharashtra
Q3) Pateti is the festival of which religion?
Answer: Zoroastrianism
Q4) With which of the following countries, India shares maximum length of border?
Answer: Bangladesh
Q5) Which book was written by Lokmanya Tilak in the Mandalay Jail?
Answer: Srimad Bhagavadgita Rahasya
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 29th November 2022

Q1) Pen Holder grip is used in which of the following sports?
Answer: Table Tennis
Q2) What is the currency of Nepal?
Answer: Nepalese rupee
Q3) Who is known as the ‘Father of Indian Cinema’?
Answer: Dadasaheb palke
Q4) Which among the following films does not have Salman Khan as its lead actor?
Answer: Mission Mangal
Q5) Kiwi is good source of which Vitamin?
Answer: Vitamin C
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 28th November 2022

Q1) The headquarters of the Food and Agriculture organization are located at_?
Answer: Rome
Q2) Yellow ration card under Antyodaya Anna Yojana is given to whom?
Answer: People below poverty line
Q3) The World Radio Day is celebrated on which day?
Answer: 13th February
Q4) Which of the following is the official name of Ooty?
Answer: Udagammandalam
Q5) How many teams and countries have currently participate in the Commonwealth Games 2022?
Answer: 72
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 27th November 2022

Q1) Which among the following is smallest district of India?
Answer: Mahe
Q2) Which among the following is known as “Bible of Cricket”?
Answer: Wisdem
Q3) The Ozone Day is observed in memory of signing of which of the following protocols?
Answer: Montreal protocol
Q4) Zero Mile Stone is located in which city of India?
Answer: Nagpur
Q5) Which of the following is the northern most point of India?
Answer: Indira Col
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 26th November 2022


Q1) Which day is celebrated as Human Rights Day?
Answer: 10th December
Q2) Fazel Atrachali is a famous player of which sport?
Answer: Kabaddi
Q3) Which metal was used the most in the Harappan period sculpture?
Answer: Bronze
Q4) Who played the role of ACP Jai Dixit in the popular film series ‘Dhoom’?
Answer: Abishek Bachchan
Q5) Proteins consist of which of the following?
Answer: Amino acids
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 25th November 2022

Q1) Which country is the birthplace of the “Olympic Games”?
Answer: Greece
Q2) ‘Sohra’ is the local name of which of the following hill stations?
Answer: Shillong
Q3) In which year Indian Railway was nationalized?
Answer: 1951
Q4) Which is the largest wheat producing state?
Answer: Uttar Pradesh
Q5) What percent of the total geographical area of India is under Mangrove cover?
Answer: 0.15%
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 24th November 2022

Q1) Cricketer Ishant Sharma represent which state team in the Ranji Trophy?
Answer: Delhi
Q2) World Environment Day is celebrated on which day?
Answer: 5th June
Q3) The director of the film Tiger Zinda Hai is?
Answer: Ali Abbas Zafar
Q4) The first month of the Indian national calendar is?
Answer: Chaitra
Q5) Which of the following is the capital of America?
Answer: Washington DC
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 23rd November 2022

Q1) Which vitamin is available to the human body through sunbathing?
Answer: Vitamin D
Q2) What happens to water vapour when heated?
Answer: Evaporates
Q3) Which among the following country is considered to have the world’s first sustainable biofuels economy?
Answer: Brazil
Q4) Arshdeep Singh is a famous player of which sport?
Answer: Cricket
Q5) What was the ‘Black Death’ first called?
Answer: Great Mortality
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 22nd November 2022

Q1) What is the national flower of Turkmenistan?
Answer: Red Rose
Q2) Which country is the largest reserves of gold in the world?
Answer: USA
Q3) Who is the winner of the US Open 2019 Men’s title?
Answer: Rafael Nadal
Q4) Which of the following was the first historian to distinguish between the cause and immediate origins of an event?
Answer: Thucydides
Q5) What is used to make periscope?
Answer: Plane mirror
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 21st November 2022


Q1) What is the earth’s primary source of energy?
Answer: The Sun
Q2) Who is known as Indian Bismarck?
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel
Q3) Who was the first winner of Gandhi Peace Prize?
Answer: Julius Nerera
Q4) Vicuna is the national animal of which country?
Answer: Peru
Q5) What is the National Sport of China?
Answer: Table Tennis

KBC Pari Match Quiz Answers Today – 20th November 2022

Q1) What did the initial “S” stand for in his name Winston S Churchill?
Answer: Spencer
Q2) Where was the first Golden Globe Awards held?
Answer: California
Q3) Which is the largest carnivore on land?
Answer: Polar Bear
Q4) A second full moon in a month of the common calendar is called what?
Answer: Blue Moon
Q5) What is the currency of Saint Pierre and Miquelon?
Answer: Euro
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 19th November 2022

Q1) What player was the first to win five straight Wimbledon tennis titles?
Answer: Bjorn Borg
Q2) What is the national bird of Estonia?
Answer: Barn Swallow
Q3) What is the currency of El Salvador?
Answer: US Dollar
Q4) In which country was Frederick Loewe born?
Answer: Germany
Q5) How many leap years does 100 years have?
Answer: 24

KBC Pari Match Quiz Answers Today – 18th November 2022

Q1) What is the national currency of France?
Answer: Both A and C
Q2) How many stars does the Malaysian flag have?
Answer: 14
Q3) What is the national currency of Azerbaijan?
Answer: Azerbaijani Manat
Q4) The first atomic theory was proposed by which of the following physicists?
Answer: John Dalton
Q5) Which of these is known for the invention of a Paper Bag?
Answer: Margaret E. Knight
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 17th November 2022

Q1) Who was the first Indian to become the President of the UN General Assembly?
Answer: Mrs. Vijay Lakshmi Pandit
Q2) Who wrote the book called “My Truth”?
Answer: Indira Gandhi
Q3) Which of these inventions was first installed at a Hartford, Connecticut bank in 1889?
Answer: Pay Telephone
Q4) Which is the highest navigable lake of the world?
Answer: Titicaca
Q5) What is the most common waterborne disease?
Answer: Diarrhoea 
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 16th November 2022

Q1) What is the capital of Pakistan?
Answer: Islamabad
Q2) Which African country’s flag features its national bird, the grey-crowned crane?
Answer: Uganda
Q3) Hariprasad Chaurasia is a renowned player of which instrument?
Answer: Flute
Q4) Where is the headquarters of International Monetary Fund located?
Answer: Washington
Q5) Which is the staple food for at least half of the world’s population?
Answer: Maize
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 15th November 2022

Q1) Which of the following instruments is used to measure humidity in the air?
Answer: Hygrometer
Q2) Which nation finished with the most number of medals in the Tokyo Olympics 2020?
Answer: United States of America
Q3) In which year was the first Nobel Prize awarded?
Answer: 1901
Q4) The formation of a hole in the ozone layer is maximum over which of the following regions?
Answer: Antarctica
Q5) What type of acid helps in converting milk into curd?
Answer: Lactic Acid
KBC Pari Match Quiz Answers Today – 14th November 2022

Q1) Who won the first medal for India at the Tokyo Olympics 2020?
Answer: Mirabai Chanu
Q2) How many official languages are there in UNESCO?
Answer: 6
Q3) In which of the following phenomenon does light bend as it enters a different medium?
Answer: Refraction
Q4) What does a white flag indicate during a war?
Answer: Surrender
Q5) Who has won the US Open Men’s Title 2020?
Answer: Dominic Thiem 

This site provides latest updates like kbc offline quiz answers, quiz answers of the day, flipkart quiz answers, intermiles quiz and other quiz updates. Today I am going to talk about his KBC 24×7 quiz answers for KBC Pari Match Quiz Answers Today – KBC Pari Match Quiz Answers Today – KBC Pari Match Quiz Answers Today – 16th December, 2022. So visit our website. daily to get the latest updates on his KBC offline quiz answers today.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

kbc quiz answers -
KBC Quiz Answers

KBC IDFC Quiz Answers Today – 18th December 2022

Are you looking for KBC IDFC Quiz answers Today.You Come Right Place....