Saturday , 4 February 2023
Home Quiz Answers KBC Quiz Answers KBC IDFC Quiz Answers Today – 18th December 2022
KBC Quiz Answers

KBC IDFC Quiz Answers Today – 18th December 2022

kbc quiz answers -

Are you looking for KBC IDFC Quiz answers Today.You Come Right Place. You get KBC quiz answers. When we think of the biggest quiz shows, KBC comes out on top. Kon Banega Chlorepati, popularly known as KBC, is back in the news. This time it’s his new season, which is set to start soon. However, to add some excitement to the show, the creator launched his KBC Offline Quiz Show. This allows you to borrow money.

KBC Quiz starts today at 10am and continues until the end of the month.There is also a KBC Daily Quiz that you can play every day to earn more points to climb the leaderboard. Earn extra points by playing the KBC IDFC First Bank Daily Quiz.

Meanwhile, KBC has already started Season 3. Play both to win cash prizes, KBC Spectator Passes, laptops, tablets, smartphones, speakers and gift certificates.

How To Join KBC Quiz


  • Open the app, log in to your account and look for the KBC quiz banner.
image 24 -
  • KBC Quiz option and play daily to add more points to your score. Earn 200 points for every
  • Correct answers, for a total of 1000 points per day.
image 25 -
  • Earn points and advance on the leaderboard to receive exciting prizes.
KBC Quiz Answers Today – 18th December 2022

KBC Quiz Answers Today – 16th December 2022

Q1) Who founded the Brahmo Samaj in the year 1828?
Answer: Raja Ram Moha Roy
Q2) How many countries does ‘Grand Trunk Road’ pass through?
Answer: 4
Q3) Who was the first human being to step on the Moon’s surface?
Answer: Neil Armstrong
Q4) Which city is also known as the ‘Pink City’ of India?
Answer: Jaipur
Q5) For receiving a payment, you need to?
Answer: None of the above
KBC Quiz Answers Today – 14th December 2022

Q1) Who was the first women judge of the Supreme Court of India?
Answer: Fatima Beev
Q2) An unknown caller claims to be from IDFC FIRST Bank and asks for your account/card details. What will you do?
Answer: Refuse to share details and disconnect the call
Q3) Which of the following countries is not a member of SAARC?
Answer: China
Q4) Which is the longest day of the year?
Answer: 21st June
Q5) Who composed the famous song ‘Sare Jahan Se Accha’?
Answer: Mohammad Iqbal
KBC Quiz Answers Today – 13th December 2022

Q1) For cotton cultivation which among the following soils is considered most suitable?
Answer: Black soil
Q2) R. K. Narayan has written which of the following book?
Answer: Swamy and friends
Q3) In which year State Bank of India was founded?
Answer: 1955
Q4) Which of the following short film was India’s official entry to Oscars 2023?
Answer: Last film show (Chhello show)
Q5) What is the full form of PAN?
Answer: Permanent account number
KBC Quiz Answers Today – 12th December 2022

Q1) Which day is celebrated as World Press Freedom Day?
Answer: 3rd May
Q2) Which city is also called diamond city of India?
Answer: Surat
Q3) Mars appears red because of presence of the following compounds on its surface?
Answer: Iron Oxide
Q4) How to stay safe from financial frauds?
Answer: All of the above
Q5) What is the name of the world’s first female astronaut?
Answer: Valentina Tereshkova

KBC quiz will be streamed live Monday through Friday

KBC Quiz Answers Today – 9th December 2022

Q1) Which city is known as ‘City of Joy’?
Answer: Kolkata
Q2) In which Indian state are the Elephanta Caves situated?
Answer: Maharashtra
Q3) IDFC FIRST Bank Consumer Durable Loan offers?
Answer: All of the above
Q4) Who will be seen opposite Shahrukh Khan in upcoming film Pathaan?
Answer: Deepika Padukone
Q5) Which Jain council was held at Pataliputra?
Answer: First
KBC Quiz Answers Today – 8th December 2022

Q1) Which of the following is the first supercomputer developed by the Indian scientists?
Answer: Param 8000
Q2) When is the ‘World Wildlife Day’ observed every year?
Answer: 3rd March
Q3) In which year was ‘Doordarshan’ founded in India?
Answer: 1959
Q4) In which city is ‘World Health Organization’ headquarters located?
Answer: Geneva
Q5) Which of these ports is also known as Jawaharlal Nehru Port?
Answer: Nhava Sheva
KBC Quiz Answers Today – 7th December 2022

Q1) At what temperature (in Fahrenheit) does pure water freeze?
Answer: 32
Q2) Which Indian state has the longest coastline?
Answer: Gujarat
Q3) Safest way to find your bank’s contact details is?
Answer: From bank’s official website or mobile app
Q4) Sanchi Stupa was built by which of the following?
Answer: Ashoka
Q5) Part IV of the constitution deals with which of the following?
Answer: Directive principles of state policy
KBC Quiz Answers Today – 6th December 2022

Q1) Which is the Longest National Highway of India?
Answer: NH – 44
Q2) When is International Yoga Day celebrated?
Answer: 21 June
Q3) Who has directed all parts of the movie ‘Mumbai-Pune-Mumbai’?
Answer: Satish Rajwade
Q4) Who Started the ‘Servants of India Society’?
Answer: Gopal Krishna Gokhale
Q5) IDFC FIRST Bank Consumer Durable Loans provides?
Answer: Loan up to 5 lac

KBC Quiz Answers Today – 5th December 2022

Q1) In which year was ‘Beti Bachao Beti Padhao’ scheme launched?
Answer: 2015
Q2) Luni is the largest river system of which state?
Answer: Rajasthan
Q3) India’s ‘Black Revolution’ was related to the production of which of these?
Answer: Petroleum
Q4) Who is the lead Actress of ‘Sairat’ movie?
Answer: Rinku Rajguru
Q5) IDFC FIRST Bank’s Professional Loan offers?
Answer: All of the above
KBC Quiz Answers Today – 2nd December 2022

Q1) Where is Kaziranga National Park situated?
Answer: Assam
Q2) Which was the first country who discovered sea route of India?
Answer: Portugal
Q3) Which of the following species has been considered as Endangered Species?
Answer: Snow leopard
Q4) Which is the highest peak of the Himalayas?
Answer: Mount Everest
Q5) IDFC FIRST Bank’s Business Loan gives collateral-free loans up to?
Answer: Up to ₹75 lac
KBC Quiz Answers Today 1st December 2022

Q1) Eden Garden is situated at which place?
Answer: Kolkata
Q2) Which writer wrote famous book named ‘Malgudi Days’?
Answer: R K  Narayan
Q3) In which year was the state of Maharashtra officially formed?
Answer: 1960
Q4) Which of these is the India’s only active volcano located in Andaman and Nicobar islands?
Answer: Barren Island
Q5) On which river is Hirakud dam built?
Answer: Mahanadi
KBC Quiz Answers Today 30th November 2022

Q1) Panihari dance is the folk dance of which state?
Answer: Rajasthan
Q2) The Grizzled Squirrel Wildlife Sanctuary (GSWS) is located in which state?
Answer: Tamil Naidu
Q3) Haemoglobin contains which of the following metal?
Answer: Iron
Q4) The famous marathi movie ‘Ashi Hi Banwa Banwi’ released in which year?
Answer: 1988
Q5) IDFC FIRST Bank’s Education Loans can give you income tax exemption under which section?
Answer: Section 80E
KBC Quiz Answers Today 29th November 2022

Q1) Which festival is celebrated in north India when Pongal is celebrated in Tamil Nadu?
Answer: Makar Sankranti
Q2) Who is known as the ‘Father of the Economics’?
Answer: Adam Smith
Q3) Which day is celebrated as the International Coffee Day?
Answer: 1st October
Q4) Priyanka Chopra was crowned Miss World in which year?
Answer: 2000
Q5) De Dana Dan film stars which of the following male actor as its lead character?
Answer: Akshay Kumar
KBC Quiz Answers Today 28th November 2022

Q1) What is the capital of the god’s own country Kerala?
Answer: Thiruvananthapuram
Q2) Which among the following is not an Indian politician?
Answer: Robin Uttapha
Q3) Which is the largest groundnut producing country in the world?
Answer: China
Q4) IDFC FIRST Bank Two-Wheeler Loans offer?
Answer: All of the above
Q5) The Puna grassland ecoregion is found in which of the following continents?
Answer: South America
KBC Quiz Answers Today 25th November 2022

Q1) World Televsion Day is celebrated on which day?
Answer: 21st November
Q2) IDFC FIRST Bank’s FASTag can be recharged via?
Answer: All of the above
Q3) In which Indian city would you find the Indira Gandhi International Airport?
Answer: New Delhi
Q4) The term WWW stands for?
Answer: World Wide Web
Q5) What is the rank of India in fruit production?
Answer: 2
KBC Quiz Answers Today 24th November 2022

Q1) The Mathabhanga river is treated as an international border between which among the following countries?
Answer: India & Bangladesh
Q2) India’s first National Centre for Marine Biodiversity (NCMB) is located where?
Answer: Jamnagar
Q3) Which of the following states of India has the largest area?
Answer: Rajasthan
Q4) What is the currency of Italy?
Answer: Euro
Q5) Chilika lake, Orissa was removed from the Montreux Record in which of the following year?
Answer: 2002
KBC Quiz Answers Today 23rd November 2022

Q1) What is the currency of Saudi Arabia?
Answer: Riyal
Q2) IDFC FIRST Bank FASTag can be used for?
Answer: All of the above
Q3) About how long does it take a Styrofoam cup to decompose?
Answer: 500 years
Q4) Zebu is the official national animal of which country?
Answer: Madagascar
Q5) The winter snow-house of Eskimo is known as__.
Answer: Igloo
KBC Quiz Answers Today 22nd November 2022

Q1) What part of a flowering plant is often used to make oil?
Answer: Seed
Q2) Who won Ramon Magsaysay Award in 2021?
Answer: Dr. Amjad Saqib
Q3) Where is Bile juice stored in the human body?
Answer: Gallbladder
Q4) Where was the religion Taoism originated?
Answer: China
Q5) Giant sable antelope is the national animal of which country?
Answer: Angola
KBC Quiz Answers Today 21st November 2022

Q1) Who was the founder of Ottoman Empire?
Answer: Osman I
Q2) Which charge card, developed in 1950, was the first to be accepted nationally in the US?
Answer: Diner’s Club
Q3) What is the National Game of Anguilla?
Answer: Boat Racing
Q4) Which institution is related with the Green/Blue Box subsidies?
Answer: World Trade Organization
Q5) Which of the following organizations creates the topographical maps of India?
Answer: Survey Of India
KBC Quiz Answers Today 18th November 2022


Q1) What is the national currency of Bermuda?
Answer: Bermuda Dollar
Q2) Human beings are referred to as Homosapinens, which of the following devices is referred to as Silico Sapien?
Answer: Computer
Q3) Which African country is the largest producer of Cocoa?
Answer: Ivory Coast
Q4) Where are data and programmes stored when the processor uses them?
Answer: Main Memory
Q5) How does energy transfer from the Sun to Earth and the atmosphere?
Answer: Electromagnetic Waves
KBC Quiz Answers Today 17th November 2022

Q1) What is the national game of Morocco?
Answer: Football
Q2) in 1885, which of the following beverages was invented by Charles Alderton in Waco, Texas?
Answer: Dr. Pepper
Q3) The Divine Comedy was written by which of the following authors?
Answer: Dante Alighieri
Q4) Oceans occupy what percent of the earth?
Answer: 71 percent
Q5) Initially, the ancient Egyptians used a calendar with how many days?
Answer: 365
KBC Quiz Answers Today 16th November 2022

Q1) What country has 27 stars on its flag?
Answer: Brazil 
Q2) Prof. Amartya Sen has earned worldwide distinction in which fields?
Answer: Economics
Q3) What is the currency of Serbia country?
Answer: Serbian Dinar
Q4) Which mineral is needed for generation of nuclear power?
Answer: Uranium
Q5) Thomas Cup and Uber Cup are prestigious trophies of___.
Answer: Badminton
KBC Quiz Answers Today 15th November 2022

Q1) Which Russian revolutionary leader became the first premier of post- imperial Soviet Russia?
Answer: Vladimir Lenin
Q2) Who was the founder of the International Monetary Fund?
Answer: Both A and B
Q3) How many major Salivary glands are there in the human body?
Answer: 3
Q4) What kind of infectious agent causes mumps?
Answer: Virus
Q5) The Great Barrier Reef is located in which country?
Answer: Australia

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

KBC JUNIOr Quiz 1 11zon -
KBC Quiz Answers

KBC Parimatch Quiz Answers Today – 18th December 2022

KBC PariMatch Quiz Answers Today 16th December. You can also play with...